LED TL-buizen zijn de moderne versie van de traditionele TL-buizen. Ze bieden vele voordelen ten opzichte van conventionele TL-buizen, zoals een hogere energie-efficiëntie, een langere levensduur en een betere kleurweergave. In dit artikel zullen we de verschillende soorten LED TL-buizen bespreken.

  1. T8 LED TL-buizen De T8 LED TL-buis is de meest voorkomende LED TL-buis en is ontworpen om de traditionele T8 TL-buis te vervangen. Het heeft een diameter van 26 millimeter en is verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleurtemperaturen. Deze buizen zijn geschikt voor gebruik in kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere commerciële gebouwen.

  2. T5 LED TL-buizen De T5 LED TL-buis is de kleinere versie van de T8 LED TL-buis. Het heeft een diameter van 16 millimeter en is verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleurtemperaturen. Deze buizen zijn geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes zoals winkels, showrooms en keukens.

  3. U-vormige LED TL-buizen U-vormige LED TL-buizen hebben een U-vormige vorm en zijn ontworpen om de traditionele U-vormige TL-buizen te vervangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleurtemperaturen en zijn geschikt voor gebruik in parkeergarages, trappenhuizen en magazijnen.

  4. LED TL-buis met geïntegreerd armatuur Deze LED TL-buis heeft een geïntegreerd armatuur en kan worden gebruikt om de traditionele TL-armaturen te vervangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleurtemperaturen en zijn geschikt voor gebruik in kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere commerciële gebouwen.

Conclusie LED TL-buizen zijn een energiezuinig alternatief voor traditionele TL-buizen. T8 en T5 LED TL-buizen zijn de meest voorkomende soorten en zijn geschikt voor gebruik in verschillende commerciële en residentiële toepassingen. U-vormige LED TL-buizen en LED TL-buizen met geïntegreerd armatuur zijn geschikt voor specifieke toepassingen, zoals parkeergarages, trappenhuizen en magazijnen. Door de vele voordelen van LED-verlichting is het steeds populairder geworden om traditionele TL-buizen te vervangen door LED TL-buizen.