Anti-reflectie (AR) of antiverblindingsglas is een type glas dat is ontworpen om de reflectie van licht te minimaliseren. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met LED-verlichting om het visuele comfort te verbeteren en de prestaties te optimaliseren. Hieronder vind je een aantal voordelen van het gebruik van antiverblindingsglas in combinatie met LED-verlichting:

  1. Vermindering van verblinding: Antiverblindingsglas vermindert de reflectie van het licht en minimaliseert zo de verblinding. Dit is met name belangrijk in situaties waar verlichting vaak wordt gebruikt, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en winkels.

  2. Verbeterde helderheid: Door de vermindering van de reflectie wordt het licht beter verspreid en wordt de helderheid van de verlichting verbeterd. Dit zorgt voor een gelijkmatige verlichting en een betere zichtbaarheid.

  3. Vermindering van vermoeidheid van de ogen: Verblinding kan vermoeidheid van de ogen veroorzaken, wat kan leiden tot verminderde productiviteit en ongemak. Antiverblindingsglas vermindert de verblinding, wat de vermoeidheid van de ogen vermindert en zo het comfort van de gebruikers verhoogt.

  4. Verbeterde kleurweergave: Antiverblindingsglas verbetert de kleurweergave van LED-verlichting. Dit zorgt voor een natuurlijkere kleurweergave en een betere visuele ervaring.

  5. Verminderde onderhoudskosten: Antiverblindingsglas is meestal gecoat met een beschermende laag die het glas beschermt tegen krassen en vuil. Dit vermindert de onderhoudskosten van de verlichting en verlengt de levensduur van de verlichting.

Kortom, het gebruik van antiverblindingsglas in combinatie met LED-verlichting kan de visuele ervaring verbeteren, het comfort van de gebruikers verhogen en de prestaties van de verlichting optimaliseren. Het is daarom een goede keuze voor situaties waar verlichting vaak wordt gebruikt.