De Flikkervrije LED Driver de stroom wel om van hoogspanning naar laagspanning en van wisselstroom naar gelijkstroom. Echter zorgt deze driver ervoor dat de verlichting helemaal flikkervrij schijnt. De spanning is constant.

Uitleg over de verschillen DRIVERS:

LED Drivers Standaard
De Led Driver Standaard is de simpelste variant in het assortiment. Dit maakt deze variant ook de meest voordelige optie. Standaard drivers worden meegeleverd wanneer je een LED Paneel bestelt. Deze driver zet de hoogspanning om in laagspanning en zet de wisselspanning om in gelijkspanning. LED lampen kunnen namelijk niet direct worden aangesloten op de stroom. Hier zal de LED verlichting kapot van gaan. Hiernaast is LED verlichting erg gevoelig voor veranderingen in het stroomnetwerk. Bekijk voor je een standaard driver aanschaft altijd of de lamp al een ingebouwde driver heeft. Voor onze LED Panelen en LED Spots hebben we de geschikte LED Driver al voor jou geselecteerd.

LED Drivers Dimbaar
De Dimbare Led Drivers werken in principe hetzelfde als de standaard drivers. Ze zetten de stroom om naar het gewenste werkniveau voor LED verlichting. Met een Dimbare LED Driver kan je echter wel iets doen wat je met een standaard driver niet kan. Deze variant maakt het mogelijk om LED verlichting te dimmen. Een dimbare driver kan je installeren op de LED verlichting die je dimbaar wil maken. Je kunt dan simpelweg een bestaande driver vervangen door een dimbare variant. Door een Dimbare LED Driver te gebruiken kan je een LED Dimmer plaatsen. Let op: Voor het dimmen heb je altijd een LED Dimmer nodig. LED verlichting werkt niet goed op dimmers voor traditionele vormen van verlichting. Dit komt doordat de minimale wattage van de dimmer de maximale wattage van de LED verlichting overstijgt. 

LED Drivers Flikkervrij
De flikkervrije LED Driver heeft een andere functie dan de twee voorgaande varianten. De driver zet de stroom wel om van hoogspanning naar laagspanning en van wisselstroom naar gelijkstroom. Echter zorgt deze driver ervoor dat de verlichting helemaal flikkervrij schijnt. Flikkerend licht kan negatieve impact hebben op het menselijk lichaam en de gemoedstoestand. Dit is in veel gevallen niet met het blote oog waar te nemen. Onze hersenen zien dit echter wel. Hierdoor kan je last gaan krijgen van vervelende symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, moeite om te focussen en een lagere concentratie. Je kan zelf testen of jouw verlichting flikkert. Dit kan je doen door een camera te laten schijnen op de verlichting die jij wilt testen. Is het beeld verstoord door vreemde zwarte lijnen? Dan flikkert dit licht. 

Een Flikkervrije LED Driver is gemakkelijk te installeren door de standaard driver te vervangen. 

Bekijk onze drivers voor België klik hier en Nederland Klik hier